Fiumanka Eco Run oduševio sudionike

Ove godine, kao dio manifestacije Fiumanka, uspješno je organizirana sportsko-ekološka aktivnost pod nazivom Fiumanka Eco Run. Prvo izdanje ove zanimljive utrke privuklo je veliki broj sudionika.

Aktivnost su zajednički organizirali Fiumanka, Savez sportske rekreacije Sport za sve, Klub za sportsku rekreaciju Gorovo iz Opatije te riječka udruga Torpedo runnersi, koji su zaslužni za izvrsnu tehničku izvedbu utrke i koordinaciju svih aktivnosti na terenu.

Fiumanka Eco Run nastala je iz ideje o organiziranju sportskih programa koji kombiniraju sport s ekološkim akcijama, s ciljem podizanja svijesti o koristima sporta, pitanjima održivosti i zaštite okoliša. Ova inicijativa je nastavak ideje o regati koja se priprema za sljedeće izdanje Fiumanke, u okviru europskog projekta Sail4Sustainability.

U ime Fiumanke zahvaljujemo se prije svega članovima Torpedo runnersa na odličnoj pripremi utrke, na uloženom trudu i ustrajnosti kao i partnerima Decathlonu, RSS-u, Restoranu Morčić, Vodovodu i kanalizaciji, Signalineu te S-baru na pruženoj podršci i prepoznavanju novog programa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *