Studentska Fiumanka

Sveučilišna jedriličarska regata „Studentska Fiumanka“

7. – 9. lipnja 2022.

Prva sveučilišna jedriličarska regata „Studentska Fiumanka“ zamišljena je kao jedriličarsko natjecanje studenata i djelatnika Sveučilišta u Rijeci, koje će se od utorka, 7. lipnja do četvrtka 9. lipnja 2022. održati u sklopu „23. Fiumanke“.
U godini kada je Rijeka proglašena Europskim gradom sporta, želja je da ova regata postane tradicionalna. Regata je zamišljena kao rekreativni događaj s ciljem da se studente upozna s jedrenjem koje je više od sporta i motivira na daljnje bavljenje.
Sudjelovanje u regati dostupno je svim studentima i djelatnicima Sveučilišta u Rijeci.  Svim posadama organizatori osiguravaju iskusnog kormilara, stoga sudionici ne moraju imati posebno prednzanje ni iskustvo u jedrenju. S ovakvim načinom organizacije regate studentima se nudi mogućnost iskustvenog upoznavanja s jedrenjem i stjecanje vještine jedrenja kroz timski rad.

Regata će se održavati kroz tri dana kao kup natjecanje u kojem će se o pobjeniku odlučivati  u finalnim natjecanjima posljednjeg dana jedrenja nakon zbrajanja svih ostvarenih rezultata. Jedrit će se na četiri monotip jedrilice. Broj članova posade je minimalno 4, a maksimalno 8 osoba. Nagrade dobivaju prva tri tima, a najboljem će bit dodjeljen prijelazni pokal „Studentske Fiumanke“.

Kao i sve ostale regate u sklopu Fiumanke i ovaj je program za sve sudionike u potpunosti besplatan što je osobitno važno za studente kojima bi u protivnom ovakve aktivnosti bile nedostupne. 

Program jedrenja:
7. lipnja (utorak)
8:00 – 10:00; registracija sudionika
10:00;  sastanak kormilara
11:00 – 19:00; predviđeno je 4 kvalifikacijskih jedrenja (ovisno o uvjetima)

8. lipnja (srijeda)
10:00; sastanak kormilara
11:00 – 19:00; predviđena su 4 kvalifikacijska jedrenja (ovisno o uvjetima)

9. lipnja (četvrtak)
10:00; sastanak kormilara
11:00 – 17:00; predviđena su 3 finalna jedrenja za 4 najbolje plasiranih timova

Upute za jedrenje i osnovni raspored jedrenja

Organizatori:


 

Sponzor:

 

Croatian HR English EN