2. Studentska Fiumanka

Sveučilišna jedriličarska regata „Studentska Fiumanka“

5. – 7. lipnja 2023.

Jedriličarsko natjecanje studenata i djelatnika Sveučilišta u Rijeci „Studentska Fiumanka“, se ove godine odvija po drugi put. Od ponedjeljka, 5. lipnja do srijede, 7. lipnja 2023. održati će se u sklopu „24. Fiumanke“.
Sudjelovanje u regati dostupno je svim studentima i djelatnicima Sveučilišta u Rijeci.  Svim posadama, ako među svojim studentima i djelatnicima nemaju, organizatori osiguravaju iskusnog kormilara, stoga sudionici ne moraju imati posebno predznanje ni iskustvo u jedrenju. S ovakvim načinom organizacije regate studentima se nudi mogućnost iskustvenog upoznavanja s jedrenjem i stjecanje vještine jedrenja kroz timski rad.

Regata će se održavati kroz tri dana kao kup natjecanje u kojem će se o pobjedniku odlučivati  u finalnim natjecanjima posljednjeg dana jedrenja nakon zbrajanja svih ostvarenih rezultata. Jedrit će se na šest monotip jedrilica. Broj članova posade je minimalno 4, a maksimalno 8 osoba. Nagrade dobivaju prva tri tima, a najboljem će bit dodjeljen prijelazni pokal „Studentske Fiumanke“.

Kao i sve ostale regate u sklopu Fiumanke i ovaj je program za sve sudionike u potpunosti besplatan što je osobitno važno za studente kojima bi u protivnom ovakve aktivnosti bile nedostupne. 

Program jedrenja:
5. lipnja (ponedjeljak)
8:00 – 9:00; registracija sudionika
9:00;  sastanak kormilara i voditelja timova
11:00 – 19:00; predviđeno je 5 kvalifikacijskih jedrenja (ovisno o uvjetima)

6. lipnja (utorak)
10:00; sastanak kormilara
11:00 – 19:00; predviđena su 4 kvalifikacijska jedrenja (ovisno o uvjetima)

7. lipnja (srijeda)
10:00; sastanak kormilara
11:00 – 14:00; predviđena su 3 finalna jedrenja za 6 najbolje plasiranih timova

UPUTE ZA JEDRENJE

Organizatori:
 

Partner: