Privodi se kraju projekt Radar

Privode se kraju aktivnosti dvogodišnjeg projekta RADAR financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Jedriličarski klub Maxi bio je jedan od partnera u projektu čiji je nositelj  Centar tehničke kulture Rijeka

U projekt je bilo uključeno 45 mladih osoba u NEET* statusu s područja Primorsko-goranske županije. Riječ je o mladim osobama koje se ne obrazuju, nisu zaposlene i ne sudjeluju u nekoj vrsti osposobljavanja, s ciljem da im se kroz usvajanje različitih znanja i vještina omogući konkurentnija pozicija na tržištu rada, poveća samopouzdanje kao i vještine potrebne za traženje zaposlenja. 

 26 od ukupno 45 osoba uključenih u RADAR pronašlo je zapolenje odmah po izlasku iz programa. 

Program im je ponudio različite edukacije među kojima i sudjelovanje u dva sportska programa – penjanja i jedrenja kao i mogućnost da se volonterski angažiraju u lokalnoj zajednici. 

Projekt RADAR prijavljen je na javni poziv „Pronađi me!“ (UP.01.2.0.04) iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Odlukom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Upravljačko tijelo Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, donijelo je 19. svibnja 2021. odluku kojom je utvrđeno da je projektu dodijeljeno 1.825.847,86 kuna uz 100%  sufinanciranje Europske unije.

Imali smo prilike upoznati prekrasne mlade ljude kojima želimo puno uspjeha u svim izazovima pred njima. 

*NEET je akronim za “Not in Education, Employment, or Training”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *