Suradnja Fiumanke i Volonterskog programa HKD-a na Sušaku

Ove godine na Fiumanki će sudjelovati volonteri i volonterke programa koji provodi ustanova Hrvatski kulturni dom na Sušaku. 

Program volontiranja u kulturi koji provodi gradska ustanova HKD na Sušaku trajno je nasljeđe projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Volonterke i volonteri HKDa na Sušaku su primarno volonteri u kulturi međutim rado se odazivaju i drugim aktivnostima. Nedavno smo sudjelovali u organizaciji Homo si teć , a jako nam je drago da ove godine imamo priliku sudjelovati u Fiumanki, rekla nam je Asja Brusić, voditeljica volonterskog programa. 

Sudjelovanjem u organizaciji brojnih kulturnih događanja volonteri su stvorili sjajnu sinergiju koja je bila neiscrpna inspiracija u provođenju EPK projekta, razvili nova prijateljstva i stekli nezaboravna iskustva. Volonterski program okupio je ljude različitih životnih dobi, profesija i svjetonazora, koji su na najbolji način iskazali ljubav prema gradu te pozitivnu sliku o Rijeci poslali ne samo u Hrvatsku već i u svijet.

HKD na Sušaku dobitnik je nagrade Organizator volontiranja 2020. koju mu je dodijelio Volonterski centar Udruge za razvoj civilnog društva SMART, a voditeljici volonterskog programa Asji Brusić dodijeljena je Državna nagrada za volontiranje u kategoriji Koordinatorica volontiranja 2020.

Na Fiumanki će sudjelovati 15-ak volontera, a njihov će doprinos biti uvelike važan za organizaciju i promociju Fiumanke.

Lijepo je da smo jedan od rijetkih EPK gradova koji su uspjeli zadržati volonterski program u kulturi, da je to jedno od vrijednih naslijeđa EPK projekta. Mislim da kroz stotine volontera koji svake godine imamo, možemo reći da su naši građani aktivni građani i da žele sudjelovati u događanjima u gradu, zaključila je voditeljica Asja Brusić.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *