Sponzori 24. Fiumanke

INA će i ove godine u svojstvu zlatnog sponzora regate jedriti uz Fiumanku, nastavljajući suradnju koja traje već dugi niz godina.
Suradnja Ine i Fiumanke postala je već tradicija i na to smo osobito ponosni, jer bez tradicije nema ni vrijednosti koju bismo iza sebe ostavili. Kao što se iz godine u godinu Fiumankina jedra upisuju u povijest grada na Rječini, tako je i naša povijest trajno i neraskidivo vezana uz ovaj kraj i za nas on ima osobito značenje. Dinamično energetsko tržište usporedivo je sa sportom, s regatom. Nikad ne miruje, neprestano se mijenja i zahtijeva brzu prilagodbu okolnostima. Rezultat je moguće postići jedino timskim radom i pogleda usmjerenog u daljinu. Zato, mi u Ini osobito cijenimo sport, u svim njegovim oblicima i rado sudjelujemo u sportskim natjecanjima jer u njima prepoznajemo sve one vrijednosti kojima težimo i u našem radu, a to su predan rad i upornost.
Raduje nas što ćemo i ove godine biti dijelom omiljene riječke regate koja pod svojim jedrima već 24 godine okuplja brojne nautičare, gospodarstvenike, medije i zaljubljenike u more. Inina posada sudjelovat će u regati, uz poziv svima da nam se pridruže 10. lipnja, točno u podne, na startu Fiumanke”, poruka je upućena iz Ine. 
Bez obzira što su na regati glavni pogon jedra, dobro je imati i pouzdanog partnera u plovidbi ako zakaže vjetar, a sudionicima Fiumanke to će ove godine biti Ina Maziva. 

Svjesni važnosti očuvanja Jadranskog mora, koje zbog svoje čistoće i razvedene obale godinama privlači sve više nautičara i po kojem je Hrvatska prepoznatljiva u svijetu, Erste banka podržava organizatore Fiumanke u njihovom nastojanju da populariziraju jedrenje, ali i velikom trudu koji ulažu kako bi osvijestili sve one koji su na moru da ga trebaju čuvati.  
Naime, nautički turizam je iznimno značajan dio nacionalnog turizma, a time i gospodarstva, stoga su ljepota i čistoća Jadrana ono čemu svi moramo težiti. Da je riječ o uistinu posebnom nautičkom događanju, potvrđuje i veliki broj posada koje se svake godine  vraćaju popularnoj riječkoj regati. Tijekom više od dvadeset godina održavanja, Fiumanka je postala prepoznatljiv nautički brand grada Rijeke koji doprinosi njezinom uspješnijem turističkom pozicioniranju i gospodarskom napretku.
Erste banka u svojem poslovanju teži izvrsnosti, a to smo prepoznali i u Fiumanki koja organizaciju iz godine u godinu podiže na višu razinu. Treba reći kako Erste banka, kao vodeća na području Rijeke i županije, pored Fiumanke, podržava i druge značajne projekte uzimajući u obzir lokalne potrebe i specifičnosti. Svojom podrškom Fiumanki, nastojimo ne samo dati podršku radu organizatora, nego i omogućiti velikom broju natjecatelja i ostalih zaljubljenika u more i jedrenje jedno sasvim posebno iskustvo, poručuju iz Erste banke.

ACI je dugogodišnji partner Fiumanke, a ove se godine suradnja nastavlja kroz uključivanje tvrtke ACI – GITONE kojoj je dodijeljena koncesija za izgradnju najvećeg nautičkog projekta u povijesti Hrvatske – ACI marine Rijeka na lokaciji Porto Baroš koja će Rijeku pozicionirati kao važno nautičko središte.
Osnivači tvrtke ACI – GITONE su ACI, najveći lanac marina na Mediteranu, i GITONE Kvarner koji je dio poznate Lurssen grupacije. ACI marina Rijeka imat će površinu od 106 tisuća četvornih metara i postaviti nove standarde kvalitete. Pozitivno će utjecati na vizuru grada i unaprijediti kvalitetu života lokalne zajednice kroz nove atraktivne sadržaje. Osobito pozitivan učinak imat će na lokalno gospodarstvo kroz razvoj čitavog niza novih usluga i otvaranje velikog broja novih radnih mjesta.
ACI – GITONE u novu marinu planira uložiti najmanje 50 milijuna eura te zaposliti više od 130 radnika uz dodatna zapošljavanja kroz razvoj dodatnih usluga i ponude. Kapacitet marine brojit će više od 230 vezova s mogućnošću prihvata megajahti iz cijelog svijeta.

Plovidba od 365 dana u godini definira „liniju života” – Jadroliniju kao najvećeg hrvatskog putničkog brodara sa stoljetnom tradicijom. Neraskidiva je veza otoka, mora, Jadrolinije i njezinih putnika. Veza je to koja olakšava i poboljšava život na otocima te doprinosi gospodarskom i društvenom razvitku otoka.
Jadrolinija posjetiteljima iz cijelog svijeta omogućuje uživanje u ljepotama jadranske obale te time aktivno sudjeluje u kreiranju hrvatske turističke ponude, a mnogima je i prvi korak do željenog odmora. Bijela flota godišnje preveze više od 12,5 milijuna putnika te više od 3,5 milijuna vozila. Jadrolinijina flota trenutačno broji 54 broda, a razvoj flote strateški je cilj Jadrolinije uz glavnu misiju – zadržavanje liderske pozicije na Jadranu i statusa perjanice hrvatskog brodarstva.
“Volimo istaknuti da „odmor počinje na brodu“ i naši putnici to prepoznaju, a ljeto počinje Fiumankom. Zato našem dugogodišnjem partneru u ljubavi prema moru i plovidbi želimo dobar vjetar i uspješnu plovidbu!”, poručili su iz Jadrolinije koja i ove godine podržava riječku regatu.


 
U sklopu 24. Fiumanke, u srijedu 7. lipnja 2023. godine održat će se i Lürssen Design Center Kvarner Sailing Regatta. Lürssen Design Center Kvarner dio je Lürssen grupe – tvrtke koja ima više od 140 godina iskustva na području projektiranja i proizvodnje jahti, brodova i plovila, prepoznata na globalnom tržištu po visokokvalitetnim proizvodima i inovativnim tehnologijama. Riječki inženjerski ured osnažuje i proširuje Lürssenovu inženjersku snagu, a članovi hrvatskog tima djeluju kao sastavni dio grupne projektantske mreže te sudjeluju na brojnim projektima koje grupa radi i na internacionalnom tržištu.

Lürssen Design Center Kvarner drugu godinu za redom sudjeluje u najznačajnijoj nautičkoj manifestaciji u gradu Rijeci – Fiumanki. Tvrtka smo kojoj su prioritetna područja rada pametna i zelena brodogradnja, digitalna transformacija maritimne industrije, razvoj visokokvalitetnih proizvoda i inovativnih tehnologija primjenjivih u maritimnoj industriji te kao takvi dijelimo ljubav prema moru i podupiremo tradicionalnu riječku nautičku manifestaciju Fiumanku. Vodeći se onom „Pesimist se žali na vjetar; optimist očekuje da se promijeni; realist namješta jedra.” mi se timski pripremamo na namještanje jedara i veselimo još jednom prekrasnom danu punom zabave i druženja i sudjelovanju na Fiumanci” rekla je Teuta Duletić, izvršna direktorica Lürssen Design Center Kvarner.

U Opatiji od iduće školske godine s radom počinje Međunarodna škola Adria/Adria International School. Škola djeluje prema međunarodno priznatom IB programu koji može biti nastavljen u bilo kojoj zemlji svijeta. IB programi se provode u čak 5000 škola u svijetu, u 159 država, a odsad se ta mogućnost, od rane dobi pa sve do završetka srednjoškolskog obrazovanja, nudi i na Kvarneru.  Program škole Adria realizira se na engleskom jeziku, a posebna se pozornost posvećuje tome da se djecu nauči kako učiti, kako uživati u procesu otkrivanja i radovati se novim znanjima i vještinama. Škola Adria trenutno upisuje zainteresiranu djecu i mlade u tri različita programa: u vrtićki program od 3. godine, u 1. razred osnovne škole te u 1. razred srednje škole.
U školi Adria uči se u okruženju koje potiče kreativnost i vjeru u vlastiti potencijal, s puno projektne i terenske nastave. Umjesto gomilanja činjenica i puke reprodukcije uči se kako učiti, kako razumijevati koncepte i nadograđivati ih, kako pronalaziti rješenja i kako kritički razmišljati, polazeći uvijek od ideje čovječnosti, poštovanja i brige za druge i zajednicu. Također, učenici se usmjeravaju u skladu s vlastitim interesima i sposobnostima u pomno odabrana područja. Da je doista riječ o obrazovanju za budućnost može se zaključiti i iz stavljanja naglaska na umjetnički odgoj i STEM područje, ali iz snažnog isticanja globalne osviještenosti ove školske zajednice, koja humano i sa strašću pristupa globalnim idejama i izazovima, naglasio je osnivač Međunarodne škole Adria Andrej Marušić, koji je ujedno i član nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala i obrazovanja odraslih. 
Program škole Adria, između ostaloga, nastoji prevladati razlike između različitih obrazovnih sustava diljem svijeta i tako olakšati obrazovanje djeci koja su prisiljena često mijenjati mjesto i zemlju stanovanja zbog međunarodne karijere svojih roditelja. Bez obzira na razlike, obrazovni program škole Adria kompatibilan je s hrvatskim obrazovnim sustavom te je u bilo kojem trenutku moguće preseliti se u drugu školu ili po završetku upisati željeni studij.
Roditeljima bi posebno zanimljiva mogla biti i opcija prijevoza od kuće do škole ili vrtića, kao i činjenica da se učenicima nude brojne izvannastavne aktivnosti u školi i izvan nje te da učenici mlađe dobi sve svoje obveze izvršavaju za vrijeme boravka u školi, čime se jasno odvaja vrijeme za školske i izvanškolske obveze od vremena za obitelj i prijatelje. Posebna se pozornost posvećuje odabiru zdravih i uravnoteženih namirnica koje se koriste za pripremu obroka u danu, ali i brizi za edukaciju roditelja i jačanju roditeljskih kompetencija kroz brojna formalna i neformalna događanja. Osim engleskoga jezika u školi je moguće učiti još najmanje četiri druga jezika.  
A mi ćemo dodati i svakako se potruditi, da njezini učenici zavole i jedrenje!


Sportski program riječke regate podupire i najveći sportaš u gradu Decathlon koji se i ove godine uključio u Fiumanku. Osim što se u njihovim trgovinama možete opremiti svom potrebnom odjećom, obućom i dodatcima za sve vodene sportove i savršen ljetni odmor, sudionike Fiumanke s letkom za popuste na kupovinu, očekuju i dva poklon bona u vrijednosti od 50 eura koje ćemo podijeliti putem naših društvenih mreža @FiumankaRijeka / #fiumanka_regata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *