Lučka uprava Rijeka: Ponosni smo na svoju odanost u doprinosu organizaciji Fiumanke

Svake godine s prostranog prirodnog gledališta koje se proteže prema Riječkom zaljevu, tisuće gledatelja prate uživo međunarodnu jedriličarsku manifestaciju Fiumanku, jedinstvenu sportsku atrakciju na riječkom lučkom području. Fiumanka je postala zaštitni znak svestranog primorskog duha koji njeguje i unapređuje vrhunsku suradnju i zajedništvo jedriličara, gospodarstvenika, institucija, medija i gledatelja.

U Lučkoj upravi Rijeka ponosni smo na svoju odanost pri doprinosu u organizaciji Fiumanke, ali i na naše rezultate koji ubrzano mijenjaju vizuru lučkog dijela u središtu grada. Više od 500 milijuna eura realiziranih i planiranih projekata velikih razmjera u okviru višegodišnjih investicijskih ciklusa sufinanciranih iz europskih fondova, ulaganjima koncesionara Lučke uprave Rijeka i financiranih iz vlastitih sredstava, već sada pokazuju ključne promjene u nicanju obnovljenih ili potpuno novih lučkih terminala, brže i suvremenije željezničke infrastrukture i novih prometnica koji stvaraju novi, otvoreni i povezaniji grad.

Uz primjenu novih digitalnih tehnologija u informatičkom povezivanju, kvalitetnijih rješenja pri korištenju obnovljivih izvora energije, praćenju svjetskih trendova u razvoju manipulacija svih vrsta tereta i modernizaciji infrastrukture za prihvat brodova, tereta, putnika i jahti, Lučka uprava Rijeka zadaje čvrsti smjer ka pomorskoj i turističkoj prepoznatljivosti Rijeke.

Ovogodišnju Fiumanku obilježit će i jedan veliki događaj koji se planirao dugi niz godina, a to je svečanost početka prenamjene lučkog područja Sušačkog bazena u modernu nautičku marinu u samom centru grada Rijeke. Izgradnjom marine s najvišom razinom kvalitete usluga, ne samo za nautičare, već i za građane, unaprijedit će se turistička slika Rijeke te pozicionirati Kvarner na nautičkoj karti Hrvatske i Mediterana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *