Partner Fiumanke je i tvrtka ACI – GITONE: ACI marina Rijeka u Porto Barošu ovaj će grad učiniti važnim nautičkim središtem

ACI je dugogodišnji partner Fiumanke, a ove se godine suradnja nastavlja kroz uključivanje tvrtke ACI – GITONE kojoj je dodijeljena koncesija za izgradnju najvećeg nautičkog projekta u povijesti Hrvatske – ACI marine Rijeka na lokaciji Porto Baroš koja će Rijeku pozicionirati kao važno nautičko središte.

Osnivači tvrtke ACI – GITONE su ACI, najveći lanac marina na Mediteranu, i GITONE Kvarner koji je dio poznate Lurssen grupacije. ACI marina Rijeka imat će površinu od 106 tisuća četvornih metara i postaviti nove standarde kvalitete. Pozitivno će utjecati na vizuru grada i unaprijediti kvalitetu života lokalne zajednice kroz nove atraktivne sadržaje. Osobito pozitivan učinak imat će na lokalno gospodarstvo kroz razvoj čitavog niza novih usluga i otvaranje velikog broja novih radnih mjesta.

ACI – GITONE u novu marinu planira uložiti najmanje 50 milijuna eura te zaposliti više od 130 radnika uz dodatna zapošljavanja kroz razvoj dodatnih usluga i ponude. Kapacitet marine brojit će više od 230 vezova s mogućnošću prihvata megajahti iz cijelog svijeta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *