Grad Rijeka: Fiumanka je jedna od najljepših i najuzbudljivijih utrka riječkog zaljeva

          

GRAD RIJEKA snažno je prigrlio Fiumanku i njezin je glavni pokrovitelji i suorganizator! 

Poštovani jedriličari i zaljubljenici u more, dobrodošli na 24. jedriličarsku regatu Fiumanka – vikend jedara, mora i druženja u Rijeci! Ova dugogodišnja manifestacija, čineći uvod u proslavu Dana grada Rijeke – sv. Vida, spaja jedriličare iz zemlje i inozemstva u jednoj od najljepših i najuzbudljivijih utrka duž riječkog zaljeva. Siguran sam da će Fiumanka i ove godine ispuniti sva naša očekivanja. Stotine jedrilica na moru, dobra zabava na kopnu i poseban doživljaj Rijeke. Rijeke, koja je danas posve drugačiji grad nego u vrijeme kada je Fiumanka započela svoj put. 
Fiumanka nije samo utrka, već i prilika za okupljanje u zajedništvu i dijeljenje naše strasti prema moru i jedrenju. Svaka jedrilica koja sudjeluje u utrci predstavlja svoju posadu i svoju priču, a ova je regata izvrsna prilika da priča o Rijeci putem vas, sudionika Fiumanke, bude odaslana u svijet!
Imajući na umu činjenicu da jačina vjetra u lipnju može uistinu varirati, znam da ste svi spremni za izazov. Želim vam svima sreću, dobar vjetar i sigurnu plovidbu. Uživajte u ovoj nezaboravnoj utrci i neka vaša posada bude ponosna na vaše uspjehe. Neka vaša jedrilica bude vaše krilo, a more vaše nebo. Neka vas vjetar vodi prema pobjedi!
Na kraju, iskreno zahvaljujem Agenciji 2. mjesto i Jedriličarskom klubu Maxi na ideji, inicijativi, viziji i upornosti tijekom svih ovih godina stvarajući prepoznatljiv riječki brand i doprinoseći pozicioniranju Rijeke kao nove destinacije urbanoga turizma! Sponzorima i vjernim partnerima Fiumanke velika zahvala, a svim sudionicima, jedriličarima  i posjetiteljima želim dobru zabavu na moru i kopnu.

Marko Filipović, gradonačelnik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *