Studentska Fiumanka otvara tjedan jedrenja 24. Fiumanke

Od 5. do 7. lipnja u sklopu 24. Fiumanke zajedrit će studenti Sveučilišta u Rijeci na  drugoj sveučilišnoj regati Studentska Fiumanka, jednoj u nizu  manifestacija kojom riječko Sveučilište obilježava 50. godišnjicu.

Polovicom lipnja u Rijeci  se već više od dva desetljeća održava „Fiumanka“, jedriličarski događaj koji svake godine okupi brojne zaljubljenike u more i jedrenje, gospodarstvenike i medije, a od prošle godine njima su se pridružili i studenti!

U sklopu Fiumanke Sveučilište u Rijeci je odlučilo pokrenuti Studentsku Fiumankui pretvoriti je u tradicionalni događaj koji promiče duh riječke sveučilišne zajednice. To je jedinstvena mogućnost da studenti i zaposlenici Sveučilišta sudjeluju u timskom radu, razvijaju natjecateljski duh i želju za istraživanjem koja definira akademsku zajednicu.

Već u svojem prvom izdanju dalo se naslutiti da je pred Studentskom Fiumankom svijetla budućnost, a druga godina održavanja to je i dokazala. Zbog velikog interesa povećan je broj timova pa će na ovogodišnjoj regati sudjelovati čak 18 posada!

Zahvaljujući Hrvatskom akademskom sveučilišnom savezu i Studentskom centru Sveučilišta u Rijeci te Pomorskom fakultetu u Rijeci, Studentska Fiumanka je kao i ostale Fiumankine regate za sudionike u potpunosti besplatna, čime se studentima omogućava stjecanje novih znanja i vještina te uživanje u aktivnostima na moru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *