Jubilarnu 25. Fiumanku nije pomazio vjetar, ali je nadoknadio entuzijazam njezinih sudionika

U Rijeci je održana 25. Fiumanka, poznata regata koja je ove godine okupila više od 180 jedrilica. Ovaj nautički događaj jedan je od najvažnijih u nautičkom kalendaru Hrvatske i šire, u koju privlači jedriličare iz cijele regije i drugih dijelova svijeta. Fiumanka je poznata po jedinstvenom spoju sportskog natjecanja i društvenih događanja, stvarajući posebnu atmosferu na Kvarneru.

Regata se jedri na dvije rute, prilagođene sportskim jedrilicama i profesionalnim jedriličarima, kao i amaterima i obiteljima koje uživaju u jedrenju, a tako je bilo i na ovogdišnjem izdanju. Tijekom Fiumanke, Rijeka i Kvarner postaju središte nautičkih aktivnosti, uz bogat popratni program koji uključuje koncert, različite regate, ali i susrete gospodarstvenika i medija.

Iako je prognoza izgledala obećavajuće, vjetra ipak nije bilo dovoljno, pa je regata bila skraćena. Unatoč tome, manifestacija je obilovala brojnim sudionicima, mnogobrojnim pratećim događanjima i regatama koje su zaokružile riječki tjedan sporta i zabave u kojem su svi uživali.

Ova manifestacija ne samo da promovira sport i rekreaciju, već također ima značajan utjecaj na turizam i lokalnu ekonomiju, privlačeći brojne posjetitelje i veliku medijsku pažnju. zahvaljujući predanosti njezinih organizatora Fiumanka je još jednom uspješno potvrdila svoj status prestižne regate, ističući Rijeku kao važno središte jedrenja na Jadranu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *