Dan uoči Fiumanke ispunjen različitim događanjima

Papirnata Fiumanka:

  • 9:00 Korzo (ispred zgrade Grada Rijeke); petu godinu za redom, dan uoči velike Fiumanke, središtem grada zaplovit će stotine barčica od papira, malih brodograditelja iz osnovnih škola Rijeke i riječkog prstena. Papirnata inačica velike Fiumanka s vremenom je prerasla u lijepu sportsko-edukativnu aktivnost koja iz godine u godinu okuplja sve više sudionika. Više od 170 mališana donijet će na riječki Korzo svoje barčice kako bi od njih načinili regatu koja će zaploviti središtem Rijeke.

Panel Sail4Sustainability

  • 10:00 sati hotel Bonavia; Važan dio Fiumanke je poticanje tema i aktivnosti usmjerenih na jačanje svijesti o održivosti u svim segmentima društvenog djelovanja. Rijeka Gateway u suradnji s Fiumankom organizira panel diskusiju pod nazivom „Sail4Sustainability“. Uz predstavnike organizatora, na panelu će sudjelovati i Nj.E. g. Ole Henrik Frijs-Madsen, veleposlanik Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj, gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović, pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze PGŽ Izabela Linčić Mužić, ravnatelj Lučke Uprave Rijeka Denis Vukorepa i dekanica Pomorskog fakulteta u Rijeci, prof. dr. sc. Ana Perić Hadžić.

 Regate:

  • 18:00 trening Optimista iz JK Galeb na Terminalu
  • 18:00 Srdelica regata; animacijska regata za skipere medijskih jedrilica
  • 19:00 Srdelica regata Optimista; prezentacija škole jedrenja JK Galeb iz Kostrene
  • 20:00 Srdelice regata medijskih jedrilica, drugi plov

Koncerti:

  • 20:30 sati, Trg 128. brigade Hrvatske vojske; Pachamama Street Connection u organizaciji Grada Rijeke. Ulaz na koncert Pachmama Street Connection je besplatan!
  • 21:30 sati, Trg Riječke rezolucije – dobrotvorni koncert za stipendiranje darovitih studenata i učenika “Jonathan  i prijatelji“, u organizaciji Rotary Club Rijeka uz podršku Grada Rijeke  uz slobodan uzlaz. Uz poznatu petorku, riječkog Jonathana, nastupit će i mladi virtuoz na gitari i kompozitor Frano Živković.

U društvu prijatelja i suradnika Fiumanka će u Boonkeru proslaviti 25. rođendan. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *