Jadrolinija: Fiumanka je dio „linije života”, barem za one koji za jedrenje žive

Fiumanku i Jadroliniju, osim mora,  povezuje tradicija i iskustvo. Povijest jedrenja na našem riječkom području, ali i općenito na cijelom plavom Jadranu seže stotinama godina unatrag. Jedrenje i plovidba su utkani u našu kulturu i tradiciju. Stoga, ne čudi što već  punih 25 godina održavanje Fiumanke u riječkom zaljevu označava praznik za jedriličare i početak ljeta.

Jadrolinija, najveći putnički hrvatski brodar sa stoljetnom tradicijom, podržava Fiumanku od samih početaka. Bijela flota perjanice hrvatskog brodarstva broji 56 brodova. Održava 37 lokalnih linija i 3 međunarodne te godišnje preveze više od 12 milijuna putnika i više od 3,5 milijuna vozila. Otočanima je Jadrolinija svakodnevna potreba, a turistima prvi korak do uživanja u ljepotama jadranske obale.

Jadrolinijina krilatica je s razlogom „linija života”. Možemo tako reći da je i Fiumanka dio „linije života”, barem za one koji za jedrenje žive. Jadrolinija svom dugogodišnjem morskom prijatelju i ove godine želi dobar vjetar u jedra uz iskrenen čestitke za prvih 25 godina! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *