Održana druga Lürssen Design Center Kvarner regata na kojoj je jedrilo 30-ak posada

Nakon uručenja koncesijskog ugovora za ACI marinu Rijeka, održana je druga LÜRSSEN DESIGN CENTER KVARNER SAILING REGATTA 2023. regata na kojoj je zajedrilo 30-ak posada.

Regata je zamišljena kao poslovno druženje zaposlenika i suradnika Lürssen grupe, a ideja je da postane sastavni dio Fiumanke i jedna od tradicionalnih regata.

Najbrže zadani kurs prejedrila je jedrilica DSK, a jedrilo se s riječkog lukobrana prema luci Porto Baroš, a cilj je bio upravo u budućoj novoj marini.

Rezultati jedrenja:
Rezultati Lursen

Za vrijeme i nakon regate, u pizzeria & lounge-bar Boonker  održano je druženje za obitelji i prijatelje sudionika regate. U galeriji pogledajte kako je veselo bilo pogotovo za najmlađe.

Četrdesetak djece uživalo je u raznovrsnim radionicama. Za najmlađe je tu bio mini kutak s igračkama dok su oni malo veći isprobali različite pokuse na znanstvenoj radionici, izrađivali instrumente od otpada na glazbenoj radionici, čitali edukativne priče o psu Flegiju, igrali memori na stranim jezicima i još mnogo toga.
Djecu su veselile i senzorno-motoričke igre kao “hranjenje morskog psa”, slaganje “jedrilica” i traženje blaga u pijesku.
Svatko je mogao oslikati lice svojim omiljenim likom ili motivom, a osim djece, mnogi roditelji su iskoristili priliku za “maskiranjem”.
U suradnju s JGL d.d. organizirana je eko radionica “Bez mikroplastike, bez brige” u kojoj su djeca učila pravilno razvrstavati otpad, oslikavala platnene torbe te u mini laboratoriju učili o štetnosti plastike u prirodi.
 
Radionice su proveli Adria International School, JGL d.d. i Magični šešir. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *