Sve je spremno za 24. Fiumanku!

Vjerujemo da to već svi znaju, ali vrijedi ponoviti – sudjelovanje na tradicionalnoj regati krstaša Fiumanka je besplatno i kod prijave ne plaćate nikakvu startninu, osim što morate popuniti ili ovjeriti prijavnicu, pokupiti startne brojeve, upute i svoj Goodie Bag s majicama i drugim promo materijalima.

Od 4. do 11. lipnja 2023. Lučka uprava Rijeka sudionicima regate koji imaju ovjerenu prijavu i dolaze na regatu iz drugih odredišta, luka i lučica osigurava besplatan vez u Riječkoj luci, a ove godine od 7. do 11. lipnja za prihvat sudionika bit će otvoreno i Senjsko pristanište u Porto Barošu. 

Skica s mogućnostima priveza za sudionike regate

 

Fiumanka jedri u dvije kategorije i na dvije rute.

Predlažemo da Upute za jedrenje ako je moguće preuzmete u elektronskom obliku. 

Obiteljska, odnosno Cruising grupa jedri do Kostrene i natrag u cilj u Riječkoj luci.  Regatna, ili Racing grupa, nakon oznake u Kostreni, nastavlja jedriti prema oznaci u smjeru zapad/jugozapad (250o) koja će se nalaziti na približnoj udaljenosti 5Nm od oznake u Kostreni.

Skica regatnog polja

Oznaka (2) za obiteljsku i oznaka (3) za regatnu bit će i kontolni cilj u slučaju da jedrilice ne uspiju završiti cijelu rutu.

Linija starta
Ciljna linija u Riječkoj luci

Praćenje regate bit će omogućeno na stranici regate.com.hr kao i na stranici Fiumanke – FIUMANKA TRACKING

Napomena: Svi iz regatne skupine brodova mole se da u petak 9 lipnja u 18 sati u Uredu regate preuzmu svoje uređaje za praćenje plovila (tracking).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *