Sporazumom Erste banke i Grada Rijeke nastavlja se dugogodišnja potpora riječkim manifestacijama i klubovima

Sporazumom o sponzorskim i donacijskim suradnjama kojim se daje podrška riječkim manifestacijama i sportskim klubovima, nastavlja se dugogodišnja suradnja Grada Rijeke i Erste banke.  Sporazum kojim će se sufinancirati programi, manifestacije i rad određenih sportskih klubova tijekom 2023. godine vrijedan je 336.189,00 eura i njime je definirana financijska potpora Riječkom karnevalu, manifestacijama Homo si teć – RijekaRun i Fiumanki, tradicionalnom Međunarodnom festivalu malih scena i festivalu Women’s Weekend koji se ove godine po prvi puta održao u Rijeci. Također, dio iznosa namijenjen je i financiranju rada i programa Baletnog ansambla HNK Ivana pl. Zajca, Vaterpolo kluba Primorje Erste Bank i Muškog rukometnog kluba Zamet.

Kako je prilikom potpisivanja Sporazuma istaknuo gradonačelnik Marko Filipović, Erste banka je dugogodišnji i ključni partner Grada Rijeke i do sada su zajedničkom suradnjom realizirani brojni, za Rijeku i Riječane važni projekti koji promoviraju grad, ne samo unutar granica Hrvatske već i šire: „Zahvaljujem Erste banci i gospodinu Schoefboecku što su i ove godine prepoznali i pružili podršku značajnim manifestacijama za naš grad kao i na tome što nastavljaju podupirati sportske klubove.”

Predsjednik Uprave Erste banke Christoph Schoefboeck istaknuo je kako se sjedište banke nalazi u Rijeci, radi čega je i potpora banke izdašnija nego u nekim drugim sredinama. „Upravo iz razloga što je sjedište tvrtke u Rijeci gdje već dugi niz godina ostvarujemo jako dobre rezultate poslovanja, u lokalne manifestacije ulažemo i najveća sredstva, u usporedbi s drugim gradovima u Hrvatskoj. Izuzetno smo zadovoljni suradnjom s Gradom Rijeka i zajedno svake godine dogovaramo koje točno programe i manifestacije sufinancirati, nastojeći pritom držati dobar balans između kulturnih manifestacija i sportskih programa. Iako programi koje sufinanciramo nisu svake godine u potpunosti isti, smatramo da valja održati kontinuitet i stoga je većina manifestacija ipak već tradicionalan dio ovog sporazuma. Vjerujem da time podižemo kvalitetu života u zajednici i nastavit ćemo to raditi i u budućnosti“, rekao je Schoefboeck.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *