Medijski pokrovitelji Fiumanke

Povijest medijske regate

Novinari su od samog početka rado jedrili na Fiumanki. Još 2004. godine na Fiumanki je sudjelovalo nekoliko mješovitih medijskih posada i od tada je tinjala ideja o pokretanju medijske regate. Među sudionicima i zagovornicima “medijskog” jedrenja osobito se isticao novinar Vjesnika Damir Herceg koji je bio aktivni sudionik Fiumanke i pomogao nam u animaciji sudionika.  Tako je 2007. godine medijska regata napokon doživjela svoje prvo izdanje. Povodom ulaska Republike Hrvatske u članstvo Europske unije 2013. godine, Hrvatska radiotelevizija preuzela je ulogu jednog od suorganizatora, a medijska regata je podignuta na europsku razinu, kao jedan od programa kojim je obilježen ovaj važan dan u hrvatskoj povijesti i od tada se održava pod nazivom European Media Sailing Race. Iako je pandemija utjecala na međunarodnu dimenziju i masovnost regate, vjerujemo da će na regati uskoro ponovno zajedriti brojni europski mediji.


Riječ je o pozivnoj regati za koju mi organizatori osiguravamo posadama jedrilice pa je broj sudionika ograničen financijskim mogućnostima, stoga se razmišlja o promijeni načina organizacije čime bi se omogućio razvoj i omasovljenje regate.

Medijska će se i ove godine održati u smanjenom opsegu, kao jednodnevna regata, a sve što se tijekom Fiumanke bude događalo na moru i kopnu, bit će zabilježeno u reportaži koja će se emitirati na HRT-u, u vikendu nakon regate i koja će putem Europske radiodifuzijske unije (EBU), biti odaslana svim članicama Unije.

Medijska regata je dan kada novinari olovke, kamere i tipkovnice zamijene škotama i jedrima, a umjesto mailova, prati se vremenska prognoza!

Da se Fiumanka vidi, da se o njoj čuje i čita daleko izvan našeg grada pomažu njezini medijski pokrovitelji: Adriatic Sailor, Burza nautike, Fiuman, HRT, Kanal Ri, Kigo, Kvarnerski.com,  Laganini FM, La voce, Moja Rijeka, Morski hr, Nacional-Navigare, Nautica portal, Nova, Novi list, Novinet tv i mreža portala -Torpedo, Tunera, Pod Učkun, Bodulija, Lanterna i Trend51, Outdoor Akzent, Pomorski radio Bakar, Radio Otok Krk, Radio Rijeka, Regate.com, Rijeka danas, Ri portal, Ri prsten, Sport.Com, Teklić i brojni drugi mediji koji prate regatu  i čije ćemo logotipove vjerujemo pridodati popisu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *