Fešta od riječkog broda – papirnata Fiumanka zaplovila središtem Rijeke

Fešta od riječkog broda – papirnata Fiumanka počela je petak u 10 sati kada je više od 150 učenika riječkih osnovnih škola na Trgu 128. brigade HV pustilo brodove od papira koje su sami izradili i na njima ispisali lijepe poruke o sreći, ljubavi i prijateljstvu.

Papirnata Fiumanka prvi je put zaplovila prošle godine u organizaciji riječke galerije Poneštrica u tradicionalnom terminu održavanja riječke regate – drugoga vikenda u lipnju. Prošle je godine, naime, Fiumanka prvi put odgođena zbog nepovoljne epidemiološke situacije, a vlasnice galerije Poneštrica samoinicijativno su organizirale papirnatu Fiumanku. Ta je prekrasna gesta oduševila sve posjetitelje, ali i organizatore Fiumanke pa su zajedničkim snagama odlučili tu manifestaciju ponoviti i opet uključiti riječke učenike.    

Manifestaciju su organizirali galerija Poneštrica i Turistička zajednica grada Rijeke, u suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje Rijeka koji se posebno brine za uključivanje djece s teškoćama u razvoju.

Uz papirnate brodove, Trgom 128. brigade zaplovila je i pjesma, što je posebno razveselilo sve okupljene, a za nju i veselu atmosferu bio je zadužen Dječji zbor Kap pod vodstvom Doris Kovačić. Za edukativni dio stvaranja cvjetne skulpture i velikog jedra 22. Fiumanke zadužena je bila Chrissart.

Učenici su imali priliku i pogledati lutkarsku predstavu Gradskog kazalište lutaka Rijeka „Nove zgode Wande lavande”, a uz to i razgledati jedrilice što je bio pravi doživljaj za najmlađe.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *