Vikend u kojem će Rijeka živjeti uz more i na moru

Dvadesetak dana dijeli nas od vikenda u kojem će Rijeka živjeti uz more i na moru. Od 25. do 27. rujna u Rijeci će se održavati Rijeka Boat Show i 21. Fiumanka!

U  Rijeci će se od 25. do 27. rujna 2020. godine, na Gatu Karoline Riječke održati RIJEKA BOAT SHOW 2020. kao nastavak duge i bogate tradicije održavanja sajmova nautike u gradu na Rječini koja seže u daleku 1984. godinu, kada je sajam pod nazivom Nautica, bio referentna točka bivše države za cjelokupnu djelatnost male brodogradnje te prezentaciju plovila i pratećih sadržaja. Naslanjajući se na tu tradiciju, Rijeka Boat Show organizacijski će i sadržajno pratiti suvremene trendove te biti “u korak s vremenom”, no jedan od temeljnih ciljeva i dalje će ostati nepromijenjen, a to je da motivira, propagira i pokreće domaću nautičku proizvodnju: “Nakon prošlogodišnjeg novog ruha i imena sajma te svojevrsne prekretnice i postavljanja suvremenih trendova, vjerujemo kako će 2020. godina biti uspješan nastavak i dobar temelj za godine koje slijede. Ohrabreni iskazanim interesom “starih” i “novih” izlagača za izlaganjem u Rijeci, vjerujemo kako će Rijeka Boat Show kao sajam rasti, na zadovoljstvo posjetitelja i izlagača, izjavili su organizatori Rijeka Boat Showa Ivan Črnjarić i Vedran Babić.
U istom terminu od 25. do 27. rujna održat će se i jedna od najpoznatijih jedriličarskih regata na Jadranu – riječka Fiumanka: “Nautički sajam i jedriličarska regata tematski se odlično nadopunjuju, a ove se godine održavaju u istom terminu pa je bilo logično uspostaviti suradnju, koja će vjerujemo, rezultirati pravim morskim vikendom”, mišljenja su organizatori Fiumanke Ljiljana Ivetac i Davor Perović.
Obje manifestacije uživaju dugogodišnju podršku Grada Rijeke i Lučke uprave Rijeka čiji su predstavnici izrazili zadovoljstvo uspostavljenom suradnjom i održavanjem u istom terminu čime će se povećati vidljivost i posjećenost oba događaja, a potencijalno i interes izlagača za sudjelovanjem na sajmu koji će s Fiumankom dobiti važan dodatni sadržaj i dodatnu medijsku izloženost. “I Fiumanka i Rijeka Boat Show ove godine imaju vrlo poseban značaj već samim tim što će se održati  u specifičnim uvjetima koje je nametnula pandemija COVIDa – 19.  Radujem se novom izdanju  Rijeka Boat Showa i kao zaljubljenik u more i kao gradonačelnik Rijeke čija pomorska orijentacija i tradicija zaslužuju i trebaju nautički sajam. S druge strane, ne moram naglašavati da me beskrajno veseli činjenica da će se jedra Fiumanke, ovog puta u rujnu, ipak zabijeliti u riječkom akvatoriju 21. godinu za redom, bez prekida”,  rekao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.
Rijeka Boat Show, Fiumanka kao i brojna druga sportska i glazbena događanja planirana u istom terminu, više su nego dobar razlog zašto posljednji vikend rujna provesti u Rijeci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *